csalók

Magyarországon egyre többen igyekeznek pénzhez jutni, valódi befektetett munka nélkül, mások hiszékenységét, tájékozatlanságát, elkeseredettségét kihasználva. Eddig még nem találtunk olyan szervezetet, akihez fordulni lehetne, ha ilyen esetet leleplezünk. Így egyetlen fegyverünk lehet, a nyilvánosság. Minél több emberhez jusson el, minél több történet!

2012. január 30., hétfő

Még mindig gáz

Még mindig fénykorukat élik a gázszolgáltatók dolgozói nevében érkező tolvajok. A tigáz a következők betartását javasolja:

mire legyen figyelmes, ha otthonában felkeresi Önt a földgázelosztó munkatársa.
1.) Csak olyan embernek nyisson ajtót, és engedje a földgázelosztó nevében eljárni, aki szerelői kártyával vagy megbízólevéllel igazolni tudja magát, és tájékoztatást ad eljárása céljáról. Ezek a következők lehetnek: műszaki átvétel, mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés, hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere, fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás, mérőhely ellenőrzés, mérőhely leolvasás (az éves leolvasás alkalmával csak a számláló kerül leolvasásra, a mérő állapotának ellenőrzésére nem kerül sor), névátírás, fogyasztóváltás alkalmával történő ellenőrzés, hibaelhárítás, díjhátralék behajtás.
2.) A földgázelosztó munkatársai nem jogosultak készpénz átvételére vagy átadására, kivéve azokat a külső megbízottakat, akik felhatalmazással rendelkeznek arra, hogy a fennálló pénztartozást beszedjék, vagy behajtsák. Ha a földgázelosztó munkatársai által a felhasználási helyen végzett tevékenység díjköteles, vagy fizetési kötelezettséggel jár, azt mindig postai úton eljuttatott számla, illetve csekk ellenében kell kiegyenlíteni.
3.) A földgázelosztó munkatársai az elvégzett tevékenységről hivatalos dokumentumot adnak át, kivéve a mérőhely leolvasás esetében.
Amennyiben valaki a földgázelosztó nevében kopogtat az Ön ajtaján, de nem tudja, vagy nem akarja igazolni magát, kérjük, ne engedje be! Ha bármilyen kételye támad, illetve további tájékoztatásra van szüksége, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz a következő telefonszámon: +36 (40) 333-338.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése