csalók

Magyarországon egyre többen igyekeznek pénzhez jutni, valódi befektetett munka nélkül, mások hiszékenységét, tájékozatlanságát, elkeseredettségét kihasználva. Eddig még nem találtunk olyan szervezetet, akihez fordulni lehetne, ha ilyen esetet leleplezünk. Így egyetlen fegyverünk lehet, a nyilvánosság. Minél több emberhez jusson el, minél több történet!

2011. szeptember 6., kedd

Régiség felvásárlás


Az elmúlt napokban ismét trükkös csalók bukkantak fel a megyében. Főleg idős embereket keresnek fel a legkülönfélébb indokokkal. Régi módszernek számít, mégis sokan dőlnek be annak, hogy megnyerő külsejű férfiak csengetnek vagy kopognak be valakihez azzal az ürüggyel, hogy megvásárolnának valamit – fát, régi bútort, eszközöket – esetleg szolgáltató munkatársának, földmérőnek adják ki magukat, és valamit kitalálnak, hogy a házba, lakásba bejussanak. Arra kérik áldozatukat, hogy váltsanak fel pénzt, eközben pedig kilesik, hova rejtették el évek alatt összekuporgatott vagyonukat az idősek. Az egyedül élő öregek könnyű célpontnak számítanak, hiszen sokan örülnek, hogy valaki becsenget hozzájuk, rájuk nyitja az ajtót, elbeszélget velük, nem számolnak azzal, hogy egyesek pont ezt használják ki.
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezért ismételten felhívja mindenki figyelmét – mondta Szabó Márta, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs vezetője –, hogy idegeneket, bármilyen udvariasak, ne engedjenek be lakásukba! Mielőtt ajtót nyitnak, mindig győződjenek meg arról, ki áll az ajtó előtt! A szolgáltatók munkatársai házhoz senkinek nem visznek pénzt! A postás pedig nem visz hamis pénzt, így ha valaki ezzel az indokkal állít be, soha ne higgyenek neki!
A csalók módszerei egyre kifinomultabbak, előfordult már, hogy közösségi oldalakról szerzett információkkal próbálták megvezetni a jóhiszemű nagyszülőket, ezért a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a közösségi portálokon senki ne tegyen közzé olyan személyes információkat, melyekkel vissza lehet élni.
Forrás: szentkoronaradio.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése